Skip links
Dropshipping nedir?

Dropshipping nedir? Dropshipping Nasıl Yapılır?

Paylaş

E-ticaret, uzun süredir tüketici davranışının ayrılmaz bir parçası olmuştur. Günümüzde ana akım haline geldi ve gelecekte de bu şekilde kalacak. Bugün, perakendeciler ürünleri daha önce duyulmamış bir ölçekte ve neredeyse sınırsız seçeneklerle çevrimiçi olarak satabiliyorlar, bu pazar sürekli gelişiyor ve yenileniyor.

Bu yeniliklerden biri de dropshipping. Peki, dropshipping tam olarak nedir? Hangi ürünler buna en uygunve dropshipping’e nasıl başlarsınız? Bu makalede, dropshipping’in ne olduğunu, dropshipping iş modelinin nasıl çalıştığını ve neden kendi işinizi kurmak için harika bir yol olduğunu daha ayrıntılı olarak ele alacağız.

Dropshipping Nedir?

Dropshipping, işletmenizin ürünlerini çevrimiçi mağazanızda sergilemek ve satmak için bir tedarikçiyle ortak olmasına olanak tanıyan bir sipariş karşılama yöntemidir. Başka bir deyişle, dilediğiniz mağazanın ürünlerini satabilirsiniz ve işletmenizin ürünü stokta tutmasını gerektirmez.

Bir ürün sattığınızda, stoksuz satış işletmesi (tedarikçi) satın alınan ürünü doğrudan müşteriye gönderir. Ürünün kendisi asla elinizden geçmez.

Bu çevrimiçi iş modeli kulağa gerçek olamayacak kadar iyi geliyor, değil mi? Tam olarak değil.

Doğru yaklaşımla stoksuz satış, dünya çapında trend olan markalı ürünler de dahil olmak üzere başarılı bir sipariş karşılama yöntemi olabilir. Bu, pazar araştırması yapmak ve doğru tedarikçileri bulmak için zaman ayırmak anlamına gelir.

Tabii ki düşük kar marjları, oldukça rekabetçi bir pazar ve tedarik zinciri üzerinde hiçbir kontrolün olmaması, yol boyunca potansiyel aksaklıklar gibi dezavantajlar aklınıza gelebilir. Ancak çeşitli toptancılarla stoksuz satış ürünleri yapmanın da avantajları olabilir.

Dropshipping İş Modeli Nasıl Çalışır?

Dropshipping iş modelinde üç kilit oyuncu vardır: üretici, perakendeci (siz) ve müşteri.

Bir stoksuz satış iş modelinde üreticinin rolü; ürün yaratmayı, envanteri taşımayı, ürünleri perakendeci adına müşterilere sevk etmeyi, kusurlu ürünleri değiştirmeyi ve yeniden stoklamayı içerir. Satılmayan envanter riskini üstlenerek ürünleri toptancı fiyatlarına perakendeciye satarlar.

Dropshipping iş modelinde perakendeci (siz), üreticinin ürünlerini kendi markanız altında web sitenizde satarsınız. Bu ürünleri seçmek ve pazarlamaktan siz sorumlu olursunuz. Ayrıca nakliye masraflarından ve size kâr sağlayan fiyatların belirlenmesinden de siz sorumlu olursunuz.

Son olarak, stoksuz satış iş modelinde müşteri ürünleri doğrudan sizden yani perakendeciden satın alır. Sorular veya sorunlar ortaya çıkarsa, ürünü satın aldıkları satıcıyla iletişime geçerler.

Dropshipping Artıları ve Eksileri

Sınırlı deneyime sahip küçük bir işletme sahibiyseniz veya diğer pazarlara açılmak isteyen uzman bir tüccarsanız envanter yönetimine ihtiyaç duymadan, stoksuz satış uygun bir iş modelidir.

Diğer bir önemli avantaj, insanların sizin bir dropshipper olduğunuzu bilmesine gerek olmamasıdır. Dropshipperlar ürünleri kendi markaları ve etiketleri altında pazarlayabilir, bu da müşterilerin sizinle normal bir mağaza arasında çok az veya hiç fark görmediği anlamına gelir.

Dropshipping’in diğer bazı faydaları şunlardır:

  • Düşük başlangıç ​​maliyetleri. Hisse senedi satın almaya gerek olmaması, daha düşük bir başlangıç ​​yatırımı anlamına gelir.
  • Düşük riskli iş modeli. Belirli bir ürünü satmakta zorlanıyorsanız, bu ürünü tedarikçinizde bulunan farklı bir ürünle değiştirin.
  • Minimum tedarik zinciri yönetimi. Envanter veya nakliye lojistiği ile uğraşmak zorunda kalmadan ürün satın.

Ancak kendi stoksuz satış işinize sahip olmanın bazı dezavantajları olduğunu unutmayın, örneğin:

  • Ani stok kıtlığı. Envanter yönetiminden sorumlu olmadığınız için tedarikçilerden herhangi bir uyarı gelmeden ürünler aniden tükenebilir. Bu, çevrimiçi mağazanızda kullanılamayan öğeleri listelememeye dikkat etmeniz gerektiği anlamına gelir.
  • Prim ödeyebilirsiniz. Toptan eşya fiyatları ödeseniz bile, toplu olarak envanter satın alan mağazalara kıyasla ürün başına daha fazla ödeme yapıyor olabilirsiniz.
  • Suçu sen üstlen. Ürünün yanlış kullanımı, kötü paketleme veya gecikmeli teslimat ile ilgili herhangi bir sorun varsa müşteriler sizi sorumlu tutacaktır.

Bununla birlikte, dropshipping hala geçerli bir iş seçeneğidir. Başlamanın kolaylığı tek başına büyük bir nedendir ve artıların eksilerinden daha ağır bastığını düşünüyoruz.

Dropshipping Nasıl Yapılır?

Aşağıdaki bölümlerde, stoksuz satış iş planınızı oluştururken göz önünde bulundurmanız gereken ana faktörleri özetleyeceğiz.

  1. Uygun ürün seçimi
  2. İletken pazar analizi
  3. Bir stoksuz satış tedarikçisi bulma
  4. Finansı hazırlamak
  5. Bir platform seçme
  6. Dropshipping işinizi kaydetme
  7. Pazarlama ve optimizasyon

Dropshipping Nasıl Yapılır?1. Ürün Seçimi

Diğer tüm iş modellerinde olduğu gibi pazardaki bir boşluğu doldurmak, başarılı bir stoksuz satış mağazasının önemli bir yönüdür. Bu nedenle, ürününüzü ve hedef kitlenizi tanımlayarak başlayın.

Küçük bir pazar segmenti olarak da bilinen bir niş pazar, belirli pazar ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlayan ve ayrıca fiyat aralığını ve ürün kalitesini tanımlayan daha geniş bir endüstrinin belirli bir alt kategorisidir.

Örneğin endüstri açık hava ve eğlence ürünleri etrafında toplanmışsa, niş pazarınız snowboard malzemeleri olabilir. Benzer şekilde, iPhone kılıfları, telefon aksesuarları pazarının bir nişidir.

Bir stoksuz satış nişi bulmak, özellikle çok sayıda stoksuz satış şirketiyle rekabette öne çıkmanın ayrılmaz bir parçasıdır.

Bu nedenle, stoksuz satış iş fikirlerine karar verirken göz önünde bulundurmanız gereken birkaç nokta:

  • İlginizi veya tutkunuzu belirleyin. İlgilendiğiniz bir ürün seçin. Sattığınız ürünleri bilmek, bir işletmeyi yönetme sürecini daha keyifli hale getirebilir.
  • Bir çözüm bulun. Bir sorunla mücadele ediyorsanız başkaları da aynı sorunu yaşayabilir. Sık karşılaşılan sorunlara benzersiz çözümler sunmak, müşterilerin işletmenize yönelmesine neden olabilir.
  • En çok satan ürünleri araştırın. Trend olan ürünleri satarak dropshipping yaparsanız para kazanma şansınız daha yüksektir. İnsanların ne aradığını görmek için hızlı bir Google araması yapın veya Google Trends ve TrendHunter gibi çevrimiçi araçları kullanın.
  • İnsanların ihtiyaç duyduğu ürünleri satın. Yiyecek, tuvalet malzemeleri ve organizasyon ürünleri gibi emtialar evdeki temel ihtiyaç maddeleridir. Bu mallar her zaman talep görüyor, bu da satış yapmak için iyi bir fırsat olduğu anlamına geliyor.

Bu nedenle karlı bir iş modeli geliştirmek için stoksuz satış iş fikrinizi iyice değerlendirdiğinizden emin olun.

2. Piyasa Analizi Yapın

Bir sonraki adım, pazar araştırması yapmak ve girdiğiniz sektörü kapsamlı bir şekilde değerlendirmektir.

Bu analiz, hem rakiplerinizin hem de hedef pazarınızın bir değerlendirmesini içermelidir. Bu bilgiler, markanız için uygun pazarlama ve büyüme stratejileri oluşturmaya yardımcı olabilir. Topladığınız veriler, gelirleri, kârları ve fiyatlandırmayı tahmin etmek için de değerlidir.

Pazar analizinizi başlatmak için göz önünde bulundurmanız gereken faktörlerin kısa bir derlemesini burada bulabilirsiniz:

  • Sektör değerini ve pazar büyüklüğünü araştırın. Nişinizin boyutu, eğilimleri, görünümü ve büyüme oranı hakkında ayrıntılı istatistikler toplayın. Satmayı planladığınız ürünlerle ilgilenen yeterli sayıda müşteri olup olmadığını bilmeniz gerekir.
  • Hedef kitlenizi bilin. Yaş aralığı, cinsiyet, gelir düzeyi, hobiler ve meslek gibi niş demografik bilgilerinizi göz önünde bulundurun.
  • Müşteri satın alma alışkanlıklarını belirleyin . Tüketici davranışlarını gözlemleyin ve ürünlere olan talebini neyin tetiklediğini görün. Müşterilerinizi ve tercihlerini bilerek onlara ulaşmak kolay bir iş olacaktır.
  • Rakiplerinizi araştırın ve anlayın. Rakip siteleri bulmak ve performanslarını incelemek için Similarweb ve Alexa gibi araçları kullanın. Onları neyin benzersiz kıldığını ve pazar boşlukları olup olmadığını inceleyin.
  • Rakiplerinizin güçlü ve zayıf yönlerini görmek için bir SWOT analizi yapın. Güçlü yönlerin, zayıf yönlerin, fırsatların ve tehditlerin kısaltması olan SWOT analizi, markanızı karşılaştırmanıza ve rakiplerinizden öğrenmenize yardımcı olur.

3. Bir Dropshipping Tedarikçisi Bulun

Mükemmel stoksuz satış tedarikçisini bulmak işinizi mükemmel yapabilir veya bozabilir. Dropshipperlar ürünlerini üretmedikleri için tedarikçilerin ürün ve hizmet kalitesine büyük ölçüde güvenmek zorundadırlar.

Kötü bir tedarikçi seçerseniz müşterileriniz kötü yapılmış ürünler, hasarlı ambalajlar ve gecikmiş sevkiyatlar alabilir. Kaçınılmaz olarak, bu müşteriler, markanıza kötü yansıyacak olan ortalamanın altındaki performanstan sizi sorumlu tutacaktır.

Bu nedenle, stoksuz satış mağazanız için bir tedarikçi seçerken oldukça seçici olmanız gerekir.

  • Saygın ve yasal olduklarından emin olun. Sağlam bir üne sahip, endüstri tarafından onaylanmış tedarikçiler bulun. Dolandırıcılardan kaçınmak için tedarikçinin işletme ruhsatını isteyin ve iyi bir müşteri listesine sahip olup olmadığını kontrol edin.
  • Çevrimiçi varlıklarını gözden geçirin. Tedarikçilerin web sitelerini inceleyin ve hizmet kalitesini kontrol etmek için incelemelere bakın.
  • Müşteri hizmetlerini test edin. Tedarikçiyi arayın ve duyarlı ve profesyonel müşteri hizmeti sağlayıp sağlamadıklarını kontrol etmek için sorular sorun.
  • Ürün kalitesini gözden geçirin. Birkaç numune sipariş edin ve inceleyin. Tedarikçinin web sitesindeki fotoğraflara benziyorlar mı kontrol edin. Sitedeki açıklama ürünle eşleşiyor mu teyit edin.
  • Ambalajın sağlam ve güvenli olup olmadığını kontrol edin. Tedarikçinin paketleme ve nakliye konusunda tutarlı olup olmadığını görmek için kırılgan bir ürün sipariş etmeyi ve birkaç farklı adrese göndermeyi deneyin.
  • Sipariş karşılama sürecinin kriterlerinizi karşıladığından emin olun. Bir siparişi işleme koymaları ve teslim etmeleri ne kadar sürüyor ve iadeleri iyi idare ediyorlar mı kontrol edin.

Güvenilir tedarikçiler bulmaya başlamanıza yardımcı olması için SaleHoo , Modalyst ve Spocket gibi bazı dropshipper web sitelerine göz atın. Bu siteler, onları niş bazında kategorilere ayırarak doğru tedarikçilerle bağlantı kurmanıza yardımcı olur. Birçoğu ayrıca Shopify , BigCommerce ve WooCommerce gibi popüler platformlarla entegrasyonlar sunar.

4. Finansmanı Hazırlayın

Herhangi bir iş türünü yürütürken, kişisel finansmanınızı şirketinizinkinden ayırmanız çok önemlidir. Bu sadece muhasebe ve yasal süreçler için iyi olmakla kalmaz, aynı zamanda yatırımları ve gelirleri yönetmeyi de çok kolaylaştırır.

Bu bölümde, stoksuz satış işinizin finansmanını çözmek için atmanız gereken adımları ele alacağız.

  • Bir ticari banka hesabı açın. Bir banka hesabı açın ve dropshipping mağazanızın adı altında kayıtlı bir işletme kredi kartı oluşturun. Yalnızca ticari işlemler için kullandığınızdan emin olun.
  • Yerel izinler için başvurun. Bir kenara biraz para ayırın ve vergi izni ve yeniden satış sertifikası masrafları hakkında yerel hükümet dairenizle görüşün.
  • Müşterilerden satış vergisi tahsil edin. Çoğu ülkede, işletmelerin alıcılardan bir tür tüketim veya satış vergisi toplaması zorunludur. Her bir yerel devlet dairesi ile kontrol etmeyi ve satış vergisi bağlantısını çevreleyen yasaları gözden geçirmeyi unutmayın.
  • Tedarikçilere vergi ödeyin. Dropship tedarikçiniz başka bir ülkedeyse, ülkeler arası ticaret vergisini dikkate almanız gerekir. Dropshipping tedarikçilerinizin diğer ülkelerde satış vergisi bağlantısı olup olmadığını veya yeniden satış sertifikası olanlar için vergi muafiyeti sağlayıp sağlamadığını kontrol edin.
  • Bakım için bir kenara para ayırın. İşinizi sürdürmek ve büyütmek için ihtiyaç duyacağınız platform ücretleri ve pazarlama maliyetleri gibi faktörleri göz önünde bulundurun.

5. Dropshipping İşinizi Başlatmak için Bir Platform Seçin

Dropshipping işinizin başarısı, büyük ölçüde nerede sattığınıza bağlıdır. Bunun nedeni, seçtiğiniz platformun müşterilerin mağazanıza ilişkin algısını önemli ölçüde etkileyebilmesi ve bunun da satışları etkilemesidir. Bu, iki ana seçenek arasında karar vermeniz gereken yerdir: yerleşik bir e-ticaret pazarında satış yapmak veya kendi e-ticaret web sitenizi başlatmak.

Her ikisinin de artıları ve eksileri var, bu yüzden onları aşağıdaki bölümlerde ele alacağız.

Bir e-Ticaret Pazarında Satış Yapın

Yerleşik bir e-ticaret pazarında bir mağaza açmak, birçok stoksuz satış e-ticaret işletmesinin başladığı bir yoldur. Bu aslında yeni başlayanlar için mükemmel bir seçenek. Çoğu durumda bu sadece kaydolmak, stoksuz satış mağazanızın adını vermek ve ürünlerinizi satılık olarak listelemek meselesidir. Ayrıca vitrininizi tasarlamak veya alışveriş özellikleri eklemek için zaman harcamanıza gerek yok.

Basit kurulum ve mağaza yönetimi süreci, bir yandan da hızlı nakliye e-Ticaret pazarlarını,  dropshipping işine başlamak isteyenler için mükemmel bir seçenek haline getiriyor.

Avantajları

Kullanım kolaylığının yanı sıra, bir e-ticaret pazarında satış yapmanın diğer bazı avantajları şunlardır:

  • Yüksek trafik hacimlerieBay , Amazon ve Etsy gibi platformların zaten çok sayıda kullanıcısı var. Tüm trafiğin mağazanıza ulaşacağı garanti edilmese de, bu müşterilerin bazılarının platformun web sitesinde gezinirken buna rastlaması muhtemeldir.
  • Yerleşik bir müşteri tabanı . Bu platformlar, müşterileri çekmek ve elde tutmak için pazarlama stratejilerine yatırım yapmak için özel ekiplere ve büyük bir bütçeye sahiptir; bu, birçok kullanıcının düzenli alışveriş yaptığı ve yeni teklifler aramaya geldiği anlamına gelir.
  • Güçlü bir altyapı. E-ticaret pazarları, işlemleri işlemek için zaten altyapıya sahiptir. Ayrıca, ürünlerinizi uluslararası olarak satabilmeniz için birden fazla ödeme ve nakliye yöntemine sahip olmaları muhtemeldir.
Dezavantajları

Ancak bu seçeneğin de dezavantajları olduğunu unutmamak önemlidir:

  • Platform ücretleri. Kayıt ücreti olmadığında bile, e-ticaret pazar yerleri genellikle yaptığınız her satıştan bir kesinti alır. Bunu genellikle platform ücretleri, işlem ücretleri veya işlem ücretleri olarak sınıflandırırlar.
  • Sınırlı kontrol. Bu, marka bilinci oluşturma, ödeme yöntemleri ve nakliye hizmetleri gibi unsurlar için geçerlidir.
  • Rekabet. Diğer birçok tüccarın benzer ürünleri satma şansı olduğundan, büyük e-ticaret pazarlarında rekabet şiddetlidir.
  • Bireysellik eksikliği. Satıcı vitrinleri için belirlenmiş bir şablonla, kalabalığın arasından sıyrılmayı ve markanızın bireyselliğini oluşturmayı zor bulabilirsiniz.
  • Güven eksikliği. Bazı insanlar e-ticaret pazarlarını amatör tüccarlardan oluşan platformlar olarak görür, bu da bazılarının listelenen ürünlerin kalitesi konusunda şüpheci olabileceği anlamına gelir.
En İyi e-Ticaret Pazarları

Bununla birlikte, bir stoksuz satış işine başlamak için en popüler platformlardan bazılarını inceleyelim.

Amazon

Amazon, bu listedeki en iyi bilinen platformdur ve e-ticaret müşterilerinin %89’u, diğer çevrimiçi pazarlardan ziyade buradan satın alma olasılıklarının daha yüksek olduğunu ortaya koymaktadır. 150 milyondan fazla Amazon Prime üyesiyle büyük bir sadık müşteri tabanına sahip oldukları için stoksuz satış yapmaya başlamak için harika bir yer.

Amazon’da satış ücretleri büyük ölçüde değişir. Sattığınız ürün kategorileri, seçtiğiniz satış planı ve listelediğiniz ürün sayısı gibi faktörlere bağlıdırlar. Çoğu satıcı her satış için Amazon’a %15 öder.

Bireysel plandakiler öğe başına 0,99 ABD doları ödemeyi bekleyebilirken, profesyonel plandakiler satılan birim sayısından bağımsız olarak ayda 39,99 ABD doları öderler. Bu bahsettiğimiz ücretlerin ek satış ve platform ücretlerini içermediğini unutmayın.

e-Bay

Bir başka büyük rakip olan eBay’in 180 milyondan fazla aktif müşterisi var ve bu da onu stoksuz satış işine başlamak için harika bir yer haline getiriyor. Bu çevrimiçi perakendeci, tüketiciden tüketiciye satış uygular ve potansiyel alıcıların ürünler için teklif verebileceği bir açık artırma sistemine sahiptir.

Tıpkı Amazon gibi, çevrimiçi mağazaların da bu platformda satış yapmak için ödeme yapması gerekiyor. eBay, satılan her üründen %10-15’lik bir kesinti alır ve ayda 250 listelemeyi aştıktan sonra eklediğiniz her listeleme için satıcılarından 0,35 ABD doları ekleme ücreti alır. Ayrıca, seçtiğiniz kurye ortağına göre değişen nakliye masraflarını da göz önünde bulundurmanız gerekmektedir.

Etsy

81,9 milyondan fazla aktif alıcıyla Etsy el yapımı ürünler, sanat, moda, eski tasarımlar veya benzersiz aksesuarlar satıyorsanız stoksuz satış işine başlamak için harika bir yerdir.

Etsy, satıcılardan liste başına 0,20 ABD doları ücret alır ve mağazanızdaki her listeleme dört ay veya ürün tükenene kadar sürer. Ayrıca Etsy Payments aracılığıyla yapılan her işlem için %5 işlem ücreti artı %3 + 0.25$ ödeme işlem ücreti eklerler.

Premium satıcı araçlarına ve kaynaklarına erişmek isteyenler için platform, Etsy Plus abonelik planını ayda 10 ABD Doları olarak sunulmaktadır.

Aliexpress

Amazon ve eBay’e benzer şekilde AliExpress, bir stoksuz satış işine başlayabileceğiniz başka bir çevrimiçi perakendecidir. Bu listedeki en yeni platformlardan biri olmasına rağmen, AliExpress 220 bölgede mevcuttur ve 150 milyondan fazla müşteriye sahiptir.

Ancak bu platformun yüksek kaliteli ürünler sunmadığını unutmayın. AliExpress uygun fiyatıyla bilinir, bu da rekabetin zorlu olabileceği anlamına gelir. Ayrıca, nakliye süreleri diğer e-ticaret pazarlarından daha uzun olma eğilimindedir.

AliExpress, satılan her üründen ürün kategorisine bağlı olarak % 5 – % komisyon alır. Ayrıca kurye ve bölgeye göre değişen nakliye ücretlerini de ödemeniz gerekeceğini unutmayın.

Kendi E-Ticaret Web Sitenizde Satış Yapın

Dropshipping yapmak ve uzun vadede güçlü bir marka oluşturmak istiyorsanız, operasyonları genişletmeyi ve kendi e-ticaret sitenizi oluşturmayı düşünmelisiniz.

Daha yüksek bir başlangıç ​​yatırımı gerektirse de, bir web sitesi oluşturmak kalıcı bir stoksuz satış işi kurmak için en iyi seçenektir. Doğru platformu seçtiğiniz sürece süreç o kadar karmaşık olmak zorunda değildir.

Dropshipping Web SitesiHepsinden iyisi, bunu kendi kendinize de yapabilirsiniz. Çevrimiçi bir pazarda aynı anda bir hesap çalıştırırken web sitenizi oluşturun. Bu şekilde işinizin geleceğine yatırım yaparsınız ancak potansiyel satışları kaybetmezsiniz.

Bir çevrimiçi mağaza açma sürecine girmeden önce, bu yaklaşımın artılarına ve eksilerine bakalım.

Avantajları
  • Daha iyi markalaşma. Sitenizin görünümü ve hissi, kullandığı temalar ve sunduğu özellikler konusunda eksiksiz bir yaratıcı ajansa sahip olacaksınız.
  • Nihai kontrol. İş stratejinize göre fiyatları, hangi ürün resimlerinin yükleneceğini, ödeme ve nakliye yöntemlerini tanımlayın.
  • Daha yüksek kar marjları. Pazar yeri platform ücreti ödemediğiniz için satışlardan elde ettiğiniz tüm geliri elde etmeyi bekleyin.
  • Doğrudan rekabet yok. Tamamen bağımsız bir platformda, sitenizin aldığı tüm trafik potansiyel müşterilerden gelir.
Dezavantajları
  • Daha yüksek başlangıç ​​maliyetleri. Bunlar arasında hosting ücreti, alan adı kaydı ve siteye e-ticaret özellikleri ekleme yer alır.
  • Garantili trafik yok. Arama motorlarında üst sıralarda yer almak için pazarlama ve arama motoru optimizasyonu (SEO) stratejileri üzerinde çalışmanız gerekecek.
  • Yerleşik pazar yok. E-Ticaret pazaryerlerinin mevcut geniş müşteri tabanını kaçırıyorsunuz.

Bir işe başladığınızda, yasal durumları ve stoksuz satış için bir lisansa ihtiyacınız olup olmadığını belirlemeniz önemlidir.

Dropshipping’e başlamak için bir işletme lisansına ihtiyacınız yoktur. Çevrimiçi olarak küçük ölçekli bir stoksuz satış mağazası açan yeni başlayanlar genellikle bu adımı tamamen atlar.

Bununla birlikte, işletmenizi meşru bir varlık olarak uygun şekilde kaydettirmek, onu yalnızca yasal bir yükümlülük olmaktan korumakla kalmaz, aynı zamanda iyi tedarikçiler ve iş ortaklarıyla çalışmanız için kapılar açabilir.

Ülkenizin özelliklerini öğrenmek için bölgenizdeki uygun yasal makamlara danışmanız gerekir.

Hukuki tavsiye veremesek de en yaygın üç iş yapısını gözden geçirebiliriz:

  • Şahıs işletmesi. Bunu tek kişilik, tek mağazalı bir iş olarak düşünün. Şahıs işletmesinde, stoksuz satış işletmenizin kazançları kişisel geliriniz olarak sayılır ve vergilendirilir.

Bu, işletmenizi kaydettirmek için en kolay seçenek gibi görünse de, oldukça riskli de olabilir. İşletmeniz tüzel kişi olarak size yasal olarak bağlı olduğundan, kişisel sorumluluk korumanız yoktur. Kısacası, iş yasal sorunlarla karşılaşırsa, siz ve varlıklarınız da öyle olacaktır.

  • Sınırlı sorumlu şirket (LLC). Bu seçenek, işinizi ayrı bir tüzel kişilik olarak kurar, yani daha fazla sorumluluk korumasına sahip olursunuz. Bir LLC’ye kaydolmanın, bir işletme sahibi olarak vergi beyannamesi verirken ve öderken farklı yasal gereklilikleri yerine getirmeniz gerektiği anlamına geldiğini unutmayın.
  • Anonim şirketi. Bir LLC’ye benzer şekilde, bir işletmenin ayrı bir tüzel kişilik olarak kayıtlı olduğu anlamına gelir. Bununla birlikte, bir LLC bir veya daha fazla işletme sahibine ait olsa da, şirketler genellikle hissedarlara aittir, yöneticiler tarafından yönetilir ve yöneticiler tarafından denetlenir.

Bu seçeneğin en yüksek kişisel sorumluluk korumasını sunduğundan, işinizi dahil etmenin pahalı bir girişim olduğunu unutmayın. Aynı zamanda, şirketlerin bağımsız kuruluşlar olarak kâr edebilecekleri, vergi ödeyebilecekleri ve yasal olarak sorumlu tutulabilecekleri anlamına gelir.

Dropshipping İşletmenizi Korumanın Diğer Yolları

İşletmenizin güvenilirliğini artırmak ve yasal kalmak için yapmanız gereken birkaç şey daha var:

  • Bir geri ödeme politikası oluşturun. Bu teknik olarak bir gereklilik olmasa da, iyi bir geri ödeme politikasına sahip olmak müşterilerinizle güven inşa etmenize yardımcı olur. Ayrıca işletmenizi alışveriş yapmak için adil ve güvenli bir yer olarak sunar.
  • Şartlar ve koşullar oluşturun. Hem müşterilerinizin hem de işletmenizin hak ve sorumluluklarını açıkça belirten yasal bir belgeye sahip olun. Bu yalnızca beklentileri yönetmenize yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda işinizi de koruyabilir.
  • Bir gizlilik politikası oluşturun. İşletmenizin müşteri bilgilerini nasıl topladığını, kullandığını ve ifşa ettiğini açıklar. İşletmenizin sorumluluklarını ciddiye aldığını bildirmek için önemli bir belgedir.

7. Dropshipping İşinizi Pazarlayın ve Optimize Edin

Bir web sitesi oluşturduktan veya bir e-ticaret pazarında kendi mağazanızı kurduktan sonra, bir stoksuz satış mağazasını nasıl pazarlayacağınızı öğrenmenin zamanı geldi demektir. Bu, iyi pazarlama ve müşteri edinme stratejileri formüle etmek anlamına gelir.

Ücretsiz içerik pazarlamasından ücretli reklamcılığa kadar bunu yapmanın çeşitli yolları vardır. Ancak hepsinin ortak bir yanı vardır; başarılı sonuçlar görmek için zaman ayırmanız gerekiyor.

Dropshipping OptimizeBaşlangıç ​​olarak, ücretsiz olarak yapabileceğiniz bazı pazarlama stratejileri şunlardır:

  • İçerik pazarlaması. Kitleleri stoksuz satış ürünleriniz hakkında bilgilendirmek için değerli ve tutarlı içerik oluşturun. İçerik pazarlaması, blog gönderileri oluşturma ve düzenli olarak sosyal medyada gönderi paylaşma gibi stratejileri içerir.

Bu yaklaşım, müşterilerle güven oluşturmada ve markanızı sektörde önemli bir oyuncu olarak oluşturmada oldukça etkilidir. Ayrıca potansiyel müşteriler oluşturmaya yardımcı olabilir, bu nedenle ziyaretçileri ürün sayfalarınıza yönlendirmek için dahili bağlantıları kullandığınızdan emin olun.

  • E-posta pazarlaması. E-posta pazarlaması, mevcut alıcılara doğrudan ulaşmanın ve dönüşüm oranlarını iyileştirmenin harika bir yoludur. Web sitesine bir abonelik formu ekleyerek veya kullanıcılar her kaydolduğunda bir tanıtım indirimi sunarak bir e-posta listesi oluşturun.
  • SEO. Bu, dijital pazarlama için uygulanması gereken en önemli stratejilerden biridir. Kendi e-Ticaret web sitesine sahip olanlar için, sitenizin arama sonuçlarında nasıl sıralandığını etkilediği için daha da kritiktir.

Bir SEO stratejisine başlamanın iyi bir yolu, anahtar kelime araştırması yapmaktır. Google Anahtar Kelime Planlayıcı ve Anahtar Kelime Oluşturucu gibi araçlar bu süreçte yardımcı olabilir. Yüksek arama hacmine sahip anahtar kelimeleri bulun ve bunları ürün listelemelerinize, açıklamalarınıza, etiketlerinize ve görsel alternatif metinlerinize uygulayın.

Daha büyük bir bütçeniz varsa, aşağıdaki ücretli pazarlama stratejilerini göz önünde bulundurun:

  • Reklamlar. Belirli bir demografi için hedeflenen içerik oluşturmak istiyorsanız, ücretli reklamcılık stoksuz satış işiniz için harika bir seçenek olabilir. Günümüzde birçok e-ticaret işletmesi , pazarlama stratejilerinin bir parçası olarak Google Ads ve Facebook Ads‘i kullanıyor.
  • Etkileyici pazarlama. Etkileyici pazarlama, işletmelerin çevrimiçi kişiliklerle işbirliği yapmasının ve etkileyicilerin ürünleri kendi kanallarında tanıtmasını sağlamanın bir yoludur.

Influencer pazarlama, özellikle iş birliği yaptığınız kişilerin yüksek kitle etkileşim oranlarına sahip olması durumunda hedef kitlenize ulaşmanın en etkili yollarından biridir.

  • Bağlı kuruluş pazarlaması. Bu pazarlama stratejisi, ürününüzü bir bağlı kuruluş bağlantısı aracılığıyla her sattıklarında bir bağlı kuruluşa bir komisyon ödeyerek çalışır. Önceden maliyet gerektirmediğinden, işinizi pazarlamanın düşük riskli ve uygun maliyetli bir yolu olarak kabul edilir.

Dropshipping Sıkça Sorulan Sorular

Dropshipping’e Başlamak Kolay mı?

Dropshipping, bir e-ticaret mağazası açmak için en kolay çevrimiçi iş fikirlerinden biridir. Düşük giriş engelleri ile sadece bir niş, bir e-ticaret platformu ve güvenilir bir tedarikçi seçmeniz yeterlidir.
Başarılı bir stoksuz satış işi sağlamak için bir pazar analizi yapmayı unutmayın. Ayrıca işletmenizi doğru bir şekilde kaydettirmek için finansmanı hazırladığınızdan ve bölgenizdeki ilgili yasal gereklilikleri kontrol ettiğinizden emin olun.

Dropshipping Yasal mıdır?

Evet dropshipping sipariş karşılamanın yasal bir yöntemidir. Bu konuda içiniz rahat olsun.

Dropshipping Şirketleri Uluslarası Nakliye Yapar mı?

Evet, bazıları yapmaktadır. Nakliye ücretleri, zaman dilimleri ve ücretler şirketler arasında değişecektir. Dünya çapındaki müşterilere ulaşmak istiyorsanız, farklı stoksuz satış seçeneklerini araştırırken uluslararası sipariş gönderiminin ayrıntılarını da araştırdığınızdan emin olun.